CHANGE OF CONCEPT

Met een eigen bedrijf maak je continue keuzes. De ene keer rationeel, de andere keer emotioneel, en vaak een combinatie van deze twee. Voor ons betekent het dat ESMYER afscheid gaat nemen van de fysieke winkel in het Osse centrum. De huidige vorm van het bedrijf, dat bestaat uit een ontwerpbureau, winkel en webshop, in combinatie met een groot gezin blijkt niet meer te passen. Op meerdere fronten lopen we vast, en heeft het ons doen beslissen maatregelen te treffen.

Zakelijk

De afgelopen jaren hebben we de interieurstudio steeds verder ontwikkeld. We gingen op zoek naar nieuwe merken en ontwerpers, we speelden met de inrichting en presentaties, we zochten naar samenwerkingsverbanden, cross-overs in het assortiment, we presenteerden ons op evenementen zowel in de stad als op locatie, enz. En dit alles gebeurde naast de ‘normale’ ontwerp- en advieswerkzaamheden. Al in het eerste jaar van de studio gingen we ook online verkopen via onze eigen webshop; een prachtig verkoopkanaal, maar ook weer extra werkzaamheden.

Gezin

Privé gingen de ontwikkelingen ook door, vooral te merken in de uitbreiding van ons gezin. Inmiddels mogen we ons ouders noemen van 4 jonge kinderen (8, 6, 3 en 1 jaar). De combinatie van ons grote gezin met de fysieke winkel werd daardoor ook steeds lastiger; vaste openingstijden, koopavonden, koopzondagen, evenementen….. Daarbij opgeteld dat naast het werk overdag ook nog veel afspraken in de avonduren plaatsvinden brengt het ons in een situatie die niet meer werkbaar is. Bij elkaar opgeteld zijn het teveel ballen die we tegelijkertijd in de lucht moeten houden.

Toekomst

ESMYER gaat verder als ontwerpbureau en webshop, de winkelfunctie zal de komende maanden geleidelijk worden afgebouwd. Hierdoor hopen we de ruimte te creëren om meer en beter maatwerk te kunnen leveren zoals we dat graag doen. Met een betere balans tussen werk en privé gaan wij door met onze interieurconcepten, because we love design!

Hartelijke groet,
Sjack Esmyer (& familie)