Hallo designjunkie,

Ik ben Emma Verbruggen en misschien hebben jullie mij wel eens gezien in de studio van ESMYER. Ik heb hier namelijk de afgelopen 10 weken van woensdag tot en met zaterdag (met veel plezier natuurlijk!) stage gelopen vanuit het Koning Willem 1 College, daar volg ik de opleiding Interieur Adviseur.

Tijdens mijn stage bij ESMYER wilde ik ontdekken hoe het in de praktijk allemaal in zijn werk gaat; de verschillende onderdelen van het vak, de voor- en nadelen van werken in de interieurbranche en daarnaast wilde ik graag te weten komen wat “mijn branche” is.

Tijdens mijn stage heb ik veel verschillende dingen mogen doen en zien. Zo heb ik de afgelopen weken klanten geholpen, geëtaleerd en gestyled in de studio, de webshop goed bijgehouden en aangevuld; merken toegevoegd, artikelnummers aangemaakt, foto’s erbij gezocht, leuke teksten geschreven en dit daarna op de site geplaatst via Facebook en Instagram! Naast deze werkzaamheden heb ik uiteraard ook verschillende tekenopdrachten gekregen, dat is immers de kern van ESMYER! Bij het uitwerken en bespreken van deze opdrachten heb ik goed advies en handige tips gekregen van Sjack die ik zeker mee ga nemen in de komende jaren.

Ik ben echter niet alleen in de studio gebleven, maar ben ook mee op pad geweest voor zowel klanten als voor onszelf. Zo ben ik een paar weken geleden mee geweest naar de showroom van Thonet in Amsterdam (één van de oudste meubelproducenten ter wereld!). Hier hadden we een afspraak met een klant om een super comfortabele schommelstoel, de S826 van Ulrich Böhme, uit te proberen. Overigens zag deze er ook nog eens super gaaf uit! 😉

Ook hebben Sjack, Teun en ik samen een bezoek gebracht aan het Design District, dé designbeurs in Nederland (hebben we trouwens ook een leuk verslag van gemaakt)! Hier hebben we een hele hoop nieuwe inspiratie opgedaan, nieuwe contacten gelegd, en zijn we daarna (uiteraard!) gezellig een hapje gaan eten in Rotterdam. Een mooi team-uitje al zeg ik het zelf!

Na vandaag is mijn stageperiode jammer genoeg alweer voorbij, maar wat heb ik het naar mijn zin gehad en natuurlijk ontzettend veel geleerd!

Hopelijk tot ziens, ergens in designland!
Emma.