Wijn is fijn

In de zomer van 2016 kregen we de vraag of we het interieurontwerp wilden maken voor, volgens de opdrachtgevers, ‘de mooiste wijnwinkel van Nederland‘. Je begrijpt dat wij volmondig met “JA” hebben geantwoord! Wat hierop volgde was een mooi proces van conceptontwikkeling, helemaal tot en met levering en montage van de inrichting.

In dit ontwerp hebben we bewust niet gekozen voor de traditie houte/zware sferen die alom bekend zijn in wijnland. Wij hebben de voorkeur gegeven aan metalen stellingen, deze reflecteren een deel van het licht en hebben daardoor een veel lichter en luchtiger karakter. Daarnaast hebben we de ‘wijnhuisjes’ ontworpen; in het bovenste gedeelte kunnen aan twee kanten wijnen worden gepresenteerd, onderin is de voorraad deels uit het zicht opgeborgen. De huisjes zijn tevens mobiel gemaakt zodat deze meegenomen kunnen worden naar bijvoorbeeld een presentatie of proeverij.

In het interieur zijn twee duidelijk eye-catchers: de balie en bar. Gemaakt van een combinatie van zink en melamine, met een perforeerd voorpaneel dat gevuld is met wijnflessen. Hierachter is indirecte verlichting geplaatst om het totaal een echt wauw-effect te geven.

Zowel de opdrachtgevers als wijzelf zijn zeer content met het eindresultaat, en dit wordt nogmaals benadrukt door de vele enthousiaste reacties van klanten.