, , , ,

Rijkswachters; houten leger van het Rijksmuseum

Met trots stellen we de Rijkswachters aan je voor! De Rijkswachters is het houten leger dat tijdens de jarenlange verbouwing de kunstschatten van het Rijksmuseum beschermd en hebben met hen de hele wereld rondgereisd van museum naar museum. Nu Het Rijksmuseum na ruim 10 jaar weer open is zijn de transportkisten waaruit deze Rijkswachters zijn gemaakt, niet meer nodig. De transportkisten krijgen zo een nieuw leven. Iedere Rijkswachter heeft een ander verhaal. En jij, de nieuwe eigenaar, kan uitzoeken welke kunstschat deze Rijkswachter heeft beschermd. Voer het nummer van jouw eigen Rijkswachter in op de de website en ontdek welke kunstschat er door deze Rijkswachter veilig was opgeborgen en bewaakt toen het Rijksmuseum werd verbouwd.

De Rijkswachters zijn in verschillende maten verkrijgbaar, met en zonder licht. De grootste maat is 90 cm hoog en heeft, naast 2 grote lampen als ogen, een kastje als buik. De kleine versie is 30 cm hoog en kan met of zonder licht worden gekozen. Als laatste is er nog de mini van 17 cm hoog. Dit kleinste wachtertje heeft beweegbare armen.

De prijzen zijn als volgt:
– Mini Rijkswachter € 35,-
– Kleine Rijkswachter zonder licht € 75,-
– Kleine Rijkswachter met licht € 120,-
– Grote Rijkswachter € 325,-

Wil jij ook een klein stukje Rijksmuseum-geschiedenis in je huis? Kom dan snel eens langs in de studio/shop om dit houten legertje te bewonderen!

ESMYER | interieur · design · muziek · lifestyle | winkel in Oss

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.