, , , ,

Casamania: merk van de maan juni

Wederom verwelkomen we een nieuw merk bij ESMYER, nl………………..Casamania! Het Italiaanse designlabel Casamania werd opgericht in 1984. In die jaren werden de eerste collecties van Baldanzi & Novelli geboren: boekenkasten en thuissystemen, het hart van het bedrijf.

In 1999 wordt Elis Doimo het hoofd van het bedrijf, gaf ze een belangrijk keerpunt voor de collectie van Casamania. Casamania brengt ontwerpen die sterk gekenmerkt zijn door het gebruik van gewaagde kleuren, aparte vormen en vloeiende lijnen, waardoor een visuele harmonie in iedere ruimte ontstaat. Vanaf 2004 begint het voor het eerst samenwerkingen met Giulio Iacchetti, Luca Nichetto, Fabio Novembre, Karim Rashid, Josh Owen: een nieuwe fase voor het bedrijf, gekenmerkt door het gebruik van plastics en provocerende vormen. In 2009 kiest Casamania ervoor om het gebruik van plastic te verlaten en om zich meer te wijden aan het onderzoek van de productie met hout, leder, metaal en stof.

Twee wereldberoemde stoelen uit de collectie van Casamania zijn de Him & Her stoelen! Geboren uit de ideeën achter de eveneens bekende Panton Chair. De stoelen zijn gemaakt van rotatie gegoten polyethyleen. Hun vormen zijn gemaakt met behulp van een 3-dimensionale scan van 2 gipsen sculpturen. Verkrijgbaar in twee verschillende afwerkingen: mat polyethyleen en glanzend gelakt polyethyleen.

Casamania13 - Esmyer interieur design Oss

Andere bijzondere items komen we bijvoorbeeld tegen in de RemberMe serie. Een reeks meubelen gemaakt van (je eigen) kleding! Stuur zo’n 6 kg kleding op, en je krijgt er een prachtige stoel voor terug. En van slechts 4 kg kleding kan al een mooie spiegel worden gemaakt.

De komende tijd zul je Casamania vaker tegenkomen bij ESMYER. Dit kan zijn in zowel de studio als webshop. Wil je meer weten over het merk of ben je op zoek naar een specifiek product, neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

ESMYER | interieuradvies · interieurontwerp · design | showroom in Oss

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.