, , ,

Markthal Rotterdam; foodmarket met designjas

We hebben er eerder al over geblogd, eerst tijdens de bouw en uiteraard ook na de opening; de Markthal in Rotterdam! Een prachtige foodmarket in een misschien mooier architectonisch jasje. De Markthal-beleving begint namelijk buiten al.

Als je komt aanlopen trekt het imposante gebouw meteen je aandacht met z’n opvallende maar zachte vorm. Aan de lange zijkanten zijn de de ruim 200 woningen en bedrijven subtiel verwerkt, waardoor de 2 kopse kanten vrij spel krijgen en zo kunnen schitteren. Letterlijk zelfs door de enorme raampartijen waarin ook de in-/uitgangen zijn verwerkt. Deze raampartijen voorkomen dat wind en neerslag invloed krijgen op de markt. Onder de Markthal zijn overigens ruim 1200 parkeerplaatsen verwerkt.

Maar dan ga je naar binnen toe en worden je zintuigen serieus geprikkeld! Allereerst waan je je meteen in een foodwalhalla door de diverse geuren en kleuren die op je afkomen. Prachtig ingerichte (moderne) marktkramen met schitterende verse producten. Van zoet tot zuur, van Nederlands tot exotisch; alles is er vertegenwoordigd. Niet voor niets is het dan steevast volle bak bij de vele uitbaters. Een bruisende markthal die uit zijn voegen barst van verse vis, brood dat nog warm is, mals vlees, ontelbaar veel soorten kaas en groenten net uit de grond. Een markt waar boodschappen doen een belevenis is en waar je lekker kunt neerstrijken voor een hapje of een drankje.

Markthal Rotterdam 2 - Esmyer

Na deze ervaring moet je (mocht je dat nog niet gedaan hebben) echt een omhoog kijken. Want de Markthal heeft wellicht het mooiste dak van het land. Een hemel van bloemen, etenswaren en bijzondere grafische uitingen. Architect Winy Maas van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV is er volledig in geslaagd om de diverse functies samen te brengen zonder dat ze elkaar bijten. Dit najaar krijgt de Markthal er, naast de nu al enthousiaste ondernemers, er een grote trekker bij. De bekende Britse tv-kok Jamie Oliver opent er namelijk een restaurant. Een mooie formule, internationaal bekend; daar zullen enkel nóg meer bezoekers op af komen. We kunnen dus iedereen aanraden om een bezoek te brengen aan de Markthal in Rotterdam. Enne…..laat ons even weten hoe jouw ervaring was!

 

ESMYER | interieur · design · muziek · lifestyle | winkel in Oss

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.