, , , , , ,

Marmer, steen en prints

Terug van weggeweest: Marmer, steen en prints! Marmer werd vroeger veel gebruikt in dure, grote en statige huizen. Het is een ‘koud’ materiaal en miste vaak sfeer in de diverse toepassingen, maar tijden veranderen! Het is dé trend die we vorig jaar al voorzichtig op zagen komen en komend jaar nog vaker zullen tegenkomen. Marmer is in het interieur, op kleding en tussen accessoires veel te vinden. Marmer zie je overal en is weer helemaal trending!

Heel hip allemaal, maar waar hebben we het nu eigenlijk over? Marmer is een metamorf gesteente. Dat wil zeggen dat het bestaat uit puur calciumcarbonaat of dolomiet. Door extreme veranderingen van temperaturen, in combinatie met hoge druk, verandert kalksteen zonder te smelten in marmer. De kleurslierten in het marmer worden veroorzaakt door de aanwezige metaaloxiden. Marmer heeft daardoor een luxueuze, zachte uitstraling en is een duurzaam product. De trend begon een aantal jaar geleden al op Youtube. Ontzettend veel mensen lieten zien hoe je met nagellak een ‘water marble’ print op je nagels kon maken.

 

Inmiddels is de “marmer, steen en prints”-trend lekker op gang en zie je dit terug in kussens en behang tot koffiekopjes. Bijvoorbeeld een designlabel als het Deense Ox Denmarq heeft verschillende soorten salontafels van marmer in verschillende tinten zoals de Deck Table. De Deck Table is een prachtige bijzettafel die je zelf samenstelt in een combinatie van koper, marmer, leer en/of hout. In onze studio/shop hebben wij een Deck Table staan in een combinatie van koper, cognac leer en walnotenhout en kunnen we je laten zien hoe je dit goed kunt combineren met bijvoorbeeld marmer. Simpelweg prachtig!

 

ESMYER | interieur · design · muziek · lifestyle | winkel in Oss

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.