, , , , , ,

Nooit meer schilderen met Prism

Je interieur zo en dan veranderen kan behoorlijk lekker zijn. Lekker uit de sleur, nieuwe start! Je vertrouwde omgeving wordt even goed omgegooid, en je wordt er zelf ook een ander mens van. Toch doe je dit normaal gesproken niet zo vaak, omdat het ontzettend veel gedoe is. Stel je voor: elke maand je muren verven, da’s waanzin!

Hoewel je al een hele hoop leuke dingen kunt doen met elektronische inkt, is deze toepassing van de Taiwanese firma E-Ink helemaal te gek! Door panelen van e-ink te voorzien wordt het namelijk mogelijk om de muren met een druk op de knop van kleur te laten veranderen. Deze Prism zorgt er in de toekomst misschien voor dat je je huis wél binnen een paar tellen verandert. Het zijn panelen met gekleurde elektronische inkt: met één druk op de knop verander je het patroon of zelfs de kleur. Erg cool én energiezuinig: elektronische inkt gebruikt alleen maar (een beetje) stroom tijdens het veranderen.

De fabrikant stelt dat de Prism ongeveer één miljoen keer van kleur/patroon kan veranderen voor hij versleten is. Als je ‘m dus niet continu op de ‘disco-stand’ hebt staan, zit je dus voor het leven geramd! In het promomateriaal wordt overwegend magenta gebruikt, maar in principe is iedere kleur mogelijk. Volgens E Ink is de Prism op dit moment nog een prototype, dus het kan nog behoorlijk lang duren voor we het in ons huis hebben hangen. Sowieso lijkt Prism meer bedoeld als een materiaal dat architecten zullen gebruiken om accenten te leggen, en niet zozeer voor de consument. Wat ons betreft mag dit er zo snel mogelijk komen, onze handen jeuken om er mee aan de slag te gaan tijdens een restyling, interieuradvies of -ontwerp!

 

ESMYER | interieur · design · muziek · lifestyle | winkel in Oss

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.