Gestroomlijnde kit met full-size houten ketels

Is de Roland VAD 503 hybrid V-drums de droom van iedere drummer? Als je de glamour en aanwezigheid van een volledig akoestisch drumstel op het podium nodig hebt (maar met het gemak en de bediening van elektronische drums) dan is de VAD503 de perfecte oplossing! Deze premium ‘one-up, one-down’ kit heeft houten ketels met volledige diepte en diameter, prachtig afgewerkt en gemonteerd op dubbele braced chromen stands voor een look die het publiek ervan zal overtuigen dat je akoestische drums speelt. De geavanceerde digitale sensortechnologie van Roland en de dynamische TD-27 drummodule bieden het geluid en de respons die bij elkaar passen, en zorgt ervoor dat elke slag, ghostnoot, roffel en crescendo volledig in ongelooflijke details worden uitgedrukt.

Een meeslepende akoestische drumervaring

Met het indrukwekkende uiterlijk, de vertrouwde lay-out en de inspirerende bespeelbaarheid van een hoogwaardige akoestische kit, voelt de Roland VAD 503 hybrid V-drums zich bij elke drummer meteen thuis. Er is een 14″ rvs snare, plus een 10″ racktom, een 14″ floortom en een 20″ kick, alles gebouwd met volledig houten ketels, wat bijdraagt aan de authenticiteit en zorgt voor een echt akoestisch gevoel. De volledige aanvulling van bekkens omvat een 12 “V-Hi-Hat, 14″ crash cymbal (met dun profiel en textuurafwerking), en een 18” ride cymbal voor superieure speelbaarheid en natuurlijke uitstraling op het podium.

14 “Digital Snare en 18” Digital Ride Cymbal

De geavanceerde digitale pad-technologie van Roland brengt een nog dieper realisme in de V-Drums-ervaring. De digitale snare en ride-pads worden via USB-kabels op de TD-27-module aangesloten en werken samen met de sound engine om de meest natuurlijke expressie te leveren, zodat je drumskills tot in de kleinste details te horen zijn. Meerdere sensoren en bliksemsnelle verwerking zorgen voor een verbazingwekkende reactie, zodat u echte technieken op de meest natuurlijke manier kunt spelen. Ghostnotes, rimshots en cross-stick spelen op de snare worden nauwkeurig gedetecteerd en vertaald, terwijl de ride een breed toonbereik biedt en de mogelijkheid om subtiel te dempen met slechts een aanraking van de boog of bel.

TD-27 sound module

Afgeleid van het vlaggenschip TD-50, is de TD-27 geluidsmodule gevuld met drums die leven en ademen als akoestische instrumenten. We beginnen met het samplen van de beste drums, percussie en cimbalen (zowel vintage als modern) in opnamestudio’s van wereldklasse. De unieke Prismatische geluidsmodellering van Roland wordt vervolgens toegepast op de samples, waardoor ze tot leven komen met eigen gedragsmodellering die is verfijnd in de afgelopen twee decennia. Elke keer dat je op een drum of cymbal slaat, activeert je niet alleen een geluid; je speelt een krachtig instrument dat op elke manier reageert als zijn akoestische tegenhanger, met een ongekend sonisch bereik!
Nieuwe PureAcoustic Ambience-technologie optimaliseert elke kit en creëert een ongelooflijk natuurlijk en meeslepend geluidsveld tijdens het spelen. Maar je kunt ook nog dieper gaan, de microfoonpositie op elke drumkit aanpassen en het algehele geluid aanpassen met de nieuw ontwikkelde overheadmicrofoonsimulator. Eindelijk, geavanceerde ingebouwde multi-effecten en mengmogelijkheden geven je de kracht van een full-scale studioconsole, met tijdelijke, parametrische EQ’s, compressoren, reverbs, vertragingen en nog veel meer binnen handbereik.

Bluetooth Connectivity en Built-In Coaching Tools

Ingebouwde Bluetooth laat je draadloos audio streamen van een telefoon of laptop naar de module, ideaal voor jammen met een koptelefoon. Speel mee met favoriete muzieknummers of mix het geluid van een YouTube-lesvideo met jouw kit. Aan boord vindt je coachfuncties, hiermee ontwikkel je vaardigheden en houdt je je voortgang bij, terwijl de geavanceerde metronoom je innerlijke klok helpt verbeteren. En op elk moment kun je je spel opnemen en terug luisteren om te checken waaraan je moet werken

We zijn erg benieuwd naar de nieuwe VAD kits van V-Drums. Is het inderdaad de droom van iedere drummer en dé perfecte combinatie tussen akoestische kits en elektronische? Ga ‘m vooral zelf uitproberen en laat weten wat jouw ervaring is!