,

Thonet gaat naar buiten

Thonet introduceert stalen buisklassiekers in nieuwe kleuren voor binnen en buiten. Een collectie, vier jaargetijden, binnenkort te zien op de IMM in Keulen.

Enkele stalen buisklassiekers uit de Bauhaustijd worden voorzien van een frisse kleur en een speciale technologie, die ze weerbestendig maakt. De frames zijn verkrijgbaar in zeven kleuren. Voor het netweefsel is er keuze uit twaalf extra kleurnuances, waardoor een groot aantal combinaties mogelijk is. Verder bestaat de collectie uit kussens in bijpassende kleuren. De ontwerpen uit deze Thonet All Seasons-outdoorcollectie zijn voor het eerst te zien op de imm cologne 2016.

Het gaat om aangepaste modellen van de sledestoel S 33 en S 34 van Mart Stam, bijzettafel B 9 en loungefauteuil S 35 van Marcel Breuer en sledestoel S 533 van Ludwig Mies van der Rohe. Miriam Püttner, designer van het Thonet Design Team, was hoofdverantwoordelijke voor dit project.

De Thonet All Seasons-modellen gaan zowel in de tuin als in de serre bijzonder lang mee. Dit is te danken aan de tafelbladen van ruw beton of volkern-HPL-plaat en aan het gekleurde ThonetProtect-oppervlak, dat net als het netweefsel uv-bestendig is.

De bestaande outdoormeubels uit de collectie S 40/S 1040 (Mart Stam/Thonet Design Team) worden opgenomen in de nieuwe Thonet All Seasons-collectie. Tuintafel S 1040 zal dan ook verkrijgbaar zijn in een nieuwe uitvoering.

De nieuwe collectie is leverbaar vanaf begin maart 2016.

BRON: Thonet + interieurjournaal.com

 

ESMYER | interieuradvies · interieurontwerp · design | showroom in Oss

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.