, , ,

Thonet; nieuw bij ESMYER

Thonet is een van de oudste familiebedrijven in de meubelindustrie ter wereld. Sinds 1819 produceren zij kwalitatief hoogwaardig designmeubilair voor de woninginrichting en de projectinrichting. Het gebruik van baanbrekende technologieën en toonaangevende ontwerpen heeft hen wereldwijd bekend gemaakt. Bij alles wat ze doen, zijn ze steeds op zoek naar de ultieme combinatie van vorm, functionaliteit en esthetiek. Het familiebedrijf en de fabriek in Frankenberg (Eder), Duitsland, worden tegenwoordig geleid door Peter Thonet, een directe nazaat van Michael Thonet. Beroemde houten meubelen van gebogen hout en stalen buisklassiekers uit de Bauhaus-tijd komen terug in actuele ontwerpen van gerenommeerde hedendaagse architecten en ontwerpers.

Het begon allemaal met een nieuwe techniek: het buigen van massief hout. Michael Thonet perfectioneerde deze kunst rond 1850 en maakte op die manier massaproductie mogelijk. Bovendien had de stoel een nieuw en eenvoudig design en was hij voor veel mensen betaalbaar. Door deze stoel veranderde de manier van inrichten revolutionair. Plotseling zagen woonkamers, restaurants en cafés er heel anders uit, minder zwaar en massief. De onderdelen voor 36 stoelen, inclusief schroeven, pasten precies in een kist van 1 kubieke meter. Zo konden de stoelen gemakkelijk over de hele wereld worden verstuurd. Ze werden ter plaatse in elkaar gezet, in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Daarom wordt Thonet beschouwd als pionier op het gebied van industrieel design en stoel nr. 14, nu 214, als het succesvolste industriële product ter wereld. Deze stoel staat aan de wieg van de moderne meubelgeschiedenis.

Green Globe is een internationaal erkend keurmerk voor duurzame bedrijfsvoering. Er is geen vergelijkbaar certificeringssysteem, omdat Green Globe niet alleen eisen stelt aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, maar ook kijkt naar economische en maatschappelijke factoren binnen een bedrijf. Thonet is het eerste bedrijf in de meubelindustrie dat deze norm heeft toegepast en is gecertificeerd. De eerste modellen voor de showroom staan in bestelling, en vanaf januari 2015 kun je deze dan ook in het echt bekijken en ‘ervaren’. We zijn er stiekem echt een beetje trots op dat een jong bedrijf als ESMYER nu al officieel dealer is van één van de oudste, bekendste en meest invloedrijke meubelmerken; Thonet!

 

ESMYER | interieur · design · muziek · lifestyle | winkel in Oss

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.