, , ,

Verslag Design District 2015

Design District is hét vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Ongeveer 150 deelnemers toonden dit jaar op een beursvloer van 6.000 m² én in de directe omgeving hun nieuwste en beste producten op het gebied van interieurdesign.

De 13e editie van Design District vond plaats in een prachtige locatie: Taets, op het Hembrugterrein in Zaandam. Deze locatie is erg interessant, gunstig gelegen en goed bereikbaar, waardoor Design District ook in 2015 wederom hier te vinden was. De gebouwen van Taets liggen aan het Noordzeekanaal, net onder de rook van Amsterdam. Dit is een voormalig gebied van Defensie, waar tot 2003 in het diepste geheim munitie werd gemaakt en getest.

Wij (Sjack en Rosanne) zijn er natuurlijk ook geweest en we hebben veel moois gezien. Van kantoor- en projectmeubilair, verlichting, materialen en vloeren tot textiel, stoelen en tafels.

O.a. het gebruik van rotan viel op. Een x-aantal merken omarmen dit (inmiddels) ondergeschoven kindje weer. Verrassende productiemethodes gecombineerd met moderne(re) ontwerpen geven veelal een nieuwe kijk op overbekende rotan. En ook niet alleen meer in stoelen gebruikt, maar ook bijvoorbeeld in de prachtige lampen van Atelier N/7.

Een persoonlijke favoriet van Rosanne zijn de ‘Fifty‘-wandlampen van Delta Light. Het lijken echte 3D kubussen. Maar schijn bedriegt: Kijk maar eens goed naar deze optische illusie………

 

ESMYER | interieur · design · muziek · lifestyle | winkel in Oss

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.