Om nieuwe inspiratie op te doen zijn wij woensdag naar het vakevenement Design District in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam geweest. Design District is dé plek om inspiratie op te doen wat betreft interieur en design in Nederland. Gestart in 2004 (toen onder de naam 100% Design) is dit evenement jaarlijks een groot succes! In deze blog een verslag en enkele highlights van editie 2017.

Bij binnenkomst was dit meteen raak!! Stolz was het eerste merk waar wij oog voor hadden, een zeer fraaie collectie leder in diverse kleuren en kwaliteiten. We hebben Stolz dan ook meteen toegevoegd aan ons pakket! Niet veel verder kwamen we langs de presentatie van het Deense Menu. Zij willen met hun design de wereld beter, minder gecompliceerd en mooier maken. En dat lukt ze volgens ons erg goed! In eerste instantie vielen we op het leuke lampje, de Carrie LED lamp, een soort van camping lantaarn (maar dan met een dosis stijl)!

Na een x-aantal stands, leuke gesprekken en visitekaartjes werd onze aandacht getrokken door de outdoorpresentatie op de binnenplaats van de Van Nelle Fabriek. Eenmaal buiten liepen we meteen af op het Belgische Modular, want zij presenteren hun verlichting (zoals gewoonlijk) weer op een erg bijzondere en originele manier… Modular had er namelijk voor gekozen om een heuse kaaskraam (met alles erop en eraan!) na te bootsen. Op subtiele wijze ging je als bezoeker op zoek naar de immer prachtige verlichting van deze topper.

Verder stond ook onze favoriet-van-de-dag Weltevree buiten, en hier zijn we erg enthousiast over! Naast de bekende Dutchtub en outdoorkachels hadden ze een prachtige houten tafel + bank meegenomen: de Forestry Table + Bench! Deze meubelen worden gemaakt van Douglashout, afkomstig uit Nederlandse bossen van Staatsbosbeheer. Vervolgens worden de verschillende onderdelen plat verpakt en zijn ze te monteren middels eenvoudige en stoere stalen vlinderdas-verbindingen. Een schitterend én betaalbaar product, afkomstig uit ons eigen kikkerlandje!

Compleet iets anders maar oh-zo-gaaf was de Mini Countryman mét übercoole daktent (kwijl, kwijl……) We zijn al hard aan het denken of hij past als bedrijfsauto

Eenmaal weer binnen gingen we naar Hal 2, de grootste hal van Design District. Verschillende merken zoals Acro, Deltalight, KFF, FEST Amsterdam, La Cividina, Groovy Magnets, Studio Snowpuppe, Dum, Ohmann Leather trokken onze aandacht door mooie presentaties en producten. Zo was daar Vincent Sheppard met de opvallende en zeeeer comfortabele fauteuil Leo Dining Chair. Deze fauteuil is aan de rug en armleuning omwikkeld met een polyester vlechtwerk. Hierop worden vervolgens het zit- en rugkussen geplaatst. De Leo Dining Chair is niet alleen een prachtige fauteuil die werkelijk heerlijk zit, maar kan ook nog eens buiten staan, hij is namelijk volledig outdoor-proof!!

Ook het Nederlandse Label, van ontwerper Gerard van den Berg, had een verassend mooie, heer-lijk zittende fauteuil; Gustav! De stoel, ontworpen door Peter van de Water, was door alleen haar vorm al een echte eye-catcher. Maar laat je niet misleiden door de strakke vormgeving, want de zachte vulling zorgt ervoor dat je heerlijk zit/hangt/ligt.

Deze lange, leuke en interessante dag hebben we afgesloten in hartje Rotterdam (met een welverdiend natje en droogje). Wij hebben onze tassen én foto-rol weer vol met geweldige merken en producten waarvan je een groot deel tegen zult komen in de studio en/of webshop. Een ontwikkeling die we deze week in ieder geval hebben opgemerkt en ook graag toejuichen is dat veel producenten zich weer meer focussen op comfort; goed zitten, prettig werken en heerlijk loungen!

Designgroet,
Teun, Emma & Sjack